Hoe te handelen bij een defect aan uw beugel

Indien de beugel is gebroken of heel erg pijn doet adviseren wij de beugel tijdelijk uit te laten en zo spoedig mogelijk te bellen om een afspraak te maken.

Als de beugel stuk is maar geen pijn doet probeer deze dan te blijven dragen zoals geadviseerd was tijdens het laatste bezoek en neem contact met ons op om een afspraak te plannen.

In het geval dat een draadje prikt kunt u het probleem tijdelijk oplossen door middel van een stukje was of suikervrije kauwgom erop te duwen. Mocht het draadje nog steeds te veel klachten geven probeer het dan voorzichtig door te knippen met behulp van een nagelschaartje. Neem contact met ons op zodat wij het probleem kunnen verhelpen.

Indien er een bracket (slotje) los is en het stoort niet kan deze aan de draad blijven zitten. Mocht de bracket storen dan kunt u tijdelijk een stukje was of suikervrij kauwgom erom heen duwen. Neem contact met ons op zodat wij het probleem kunnen verhelpen.

In het geval er een band (ringetje) los is, laat deze gewoon zitten en stop met het dragen van de elastieken. Neem contact met ons op zodat wij het probleem kunnen verhelpen.

Als er veren geplaatst zijn om de onderkaak naar voren te duwen en er komt een veer los, dan kunt u de veer induwen en met een floss draadje aan de draad vastbinden. Neem contact met ons op zodat wij het probleem kunnen verhelpen.

Indien een c-c retainer (spalkje) los zit en dit niet storend is, laat de retainer gewoon zitten zoals hij zit. In het geval dat de retainer pijn doet aan de tong en het is weekend, probeer deze dan voorzichtig te verwijderen of er een stukje vanaf te knippen. Neem contact met ons op zodat wij het probleem kunnen verhelpen.
Voor zeer ernstige pijnklachten zijn we in het weekend en tijdens de feestdagen telefonisch bereikbaar van half negen tot negen uur in de ochtend via:

  • 046 – 80 80 127
  • De spoeddienst is enkel bedoeld voor zeer ernstige pijnklachten die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten.